A Kard Művészete

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem!

Az AEFTH, vagyis az Ars Ensis Fight Team Hungary, egyesületünk versenycsapata rendszeresen képviselteti magát hazai és nemzetközi versenyeken. Tagjai általában előkelő helyeken szoktak végezni, gyakran aranyéremmel térnek haza. Eredményeik mögött természetesen kemény munka van, komoly feltételeket kell teljesítenie annak, aki közéjük szeretne tartozni.

Az MHS, vagyis a Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség rendszeresen szervez országos szintű versenyeket. A Szövetség tagjaként egyesületünk rendszeresen kiveszi részét a versenyek lebonyolításában is szervezői és bírói feladatok ellátásával.

Az IFHEMA (International Federation of Historical European Martial Arts), vagyis sportágunk nemzetközi szövetsége vezetőségébe egyesületünkből is választottak tagokat.

IIC 2015, vagyis IFHEMA International Cup néven 2015 júniusában Magyarországon került megrendezésre a világ első, nemzeti csapatok számára meghírdetett versenye az IFHEMA égisze alatt. Egyesületünk jelentős mértékben vett részt a megszervezésében és a lebonyolításában is.

Minden tagunk előtt nyitva a lehetőség a versenyzésre és ezt már kezdőként is ki lehet próbálni. Házi versenysorozatunk több hónapon át zajló megmérettetés, ahol az elért eredmények mellett a megvívott párbajok száma is fontos. A LIGA 7 éven át, 2019-ig zajlott.

Bajnoki cím illeti egy évig azt vívónkat, aki a megnyeri az éves tornánkat, amit az egyik fontos rendezvényünkön, a Várcsatán tartunk.