A Kard Művészete

Hosszúkard

Vívóiskolánk heti rendszerességű edzéseinek eszköze. Kezdőtől a haladóig ennek gyakorló vagy fém változatát használjuk.

Más fegyverek

Havonta egy alkalommal foglalkozunk a következőkkel: Tőr, Rapier, Páncélos, Bartitsu, Birkózás, Egykezes kard, Szablya, La Canne, Montante, Messer, valamint Rapier és tőr, Kard és tőr, Kard és köpeny, Kard és buckler, Két kard.

Védőfelszerelés víváshoz

Kezdő edzésen

kényelmes edzőruha (fekete nadrág, fekete póló, sportcipő) és csuklót védő bőr munkavédelmi kesztyű az előírt minimum védőfelszerelés, mivel ezeken az edzéseken párnázott gyakorlókardot használunk, így nem szükséges több felszerelés.

Középhaladó edzéseinken

fém gyakorlókardot használunk, így ezzel párhuzamosan szükség van egy párnázott vagy extra védelemmel ellátott védőkesztyűre. Kitünő minőségük miatt a PBT termékeit ajánljuk vagy annak, aki hosszú távon gondolkodik, érdemes a haladó edzés felszerelését előre megvásárolni.

Haladó edzéseken

a technikai elemeket kontrollal, ám valós sebességgel gyakoroljuk, így elengedhetetlen a modern olimpiai fejvéd. Gyakorláshoz a legolcsóbb kategóriájú is jó (350 N-os), azonban aki versenykörülmények közt is próbára szeretné tenni magát vagy a későbbiekben részt kíván venni a Free Schollerek edzésein, annak ajánljuk, hogy a nagyobb védelmet biztosító (pl. 1600 N-os) változatot válassza! Ugyancsak elengedhetetlen egy komolyabb védelmet nyújtó kesztyű is, amit az ár/érték arány alapján választottunk be felszereléseink közé. Ennek beszerzéséhez segítségképpen összeállítottunk egy dokumentumot és segítünk a megrendelésben is.

Free Scholler és Provost

edzéseken szabadvíváshoz előírásunk a protektor-rendszer. Ez magába foglalja a lágy részek és az izületek kitüntetett védelmét, és feltételezi a Federt mint gyakorlóeszközt. Minősített előírásainkat, ajánlásainkat, a beszerzéshez segítséget stb. a képzésben résztvevő vívók a kezükhöz kapják.