A Kard Művészete

Védőfelszerelés víváshoz

Kezdő edzésen

kényelmes edzőruha (fekete nadrág, fekete póló, sportcipő) és csuklót védő bőr munkavédelmi kesztyű az előírt minimum védőfelszerelés, mivel ezeken az edzéseken párnázott gyakorlókardot használunk, így nem szükséges több felszerelés.

Középhaladó edzéseinken

fém gyakorlókardot használunk, így ehhez már szükség van egy párnázott vagy extra védelemmel ellátott védőkesztyűre. Kitünő minőségük miatt a PBT termékeit ajánljuk. Annak, aki hosszú távon gondolkodik, érdemes a haladó edzés felszerelését előre megvásárolni.

Haladó edzéseken

a technikai elemeket kontrollal, ám valós sebességgel gyakoroljuk, így elengedhetetlen a modern olimpiai fejvéd. Gyakorláshoz a legolcsóbb kategóriájú is jó (350 N-os), azonban a nagyobb védelmet biztosító (pl. 1600 N-os) változatot ajánljuk inkább, különösen azoknak, akik versenykörülmények közöt is próbára szeretnék tenni magukat vagy a későbbiekben részt kívánnak venni a Free Schollerek edzésein. Ugyancsak elengedhetetlen egy komolyabb védelmet nyújtó kesztyű is, aminek a beszerzéséhez kérj segítséget az oktatódtól!

Free Scholler és Provost

edzéseken szabadvíváshoz a protektor-rendszer az előírásunk. Ez magába foglalja a lágy részek és az izületek kitüntetett védelmét, és feltételezi a Federt, mint gyakorlóeszközt. Minősített előírásainkat, ajánlásainkat, a beszerzéshez segítséget stb. a képzésben résztvevő vívók a kezükhöz kapják.