A Kard Művészete

Fegyvernemek

Egyesületünkben a hosszúkard az alap, amit mindenki tanul, de emellett számos egyéb fegyvernemet is kutatunk és oktatunk. A havonta egyszer (szombaton - dátumok a Naptárban) megtartott speciális fegyvernem napon 4 sávban, sávonként másfél órában lehet gyakorolni a tíznél is több különböző eszköz használatát. A Free Scholler és Provosti díjvíváshoz szükséges közülük legalább kettőt ismerni, de érdemes már kedzőként is belekezdeni valamelyikbe, vagy akár többe is.

Gyakorlóeszköz szinte mindegyikhez kell, ezek beszerzésében vagy elkészítésében az adott fegyvernem oktatója tud segíteni. A párnázott (műanyag, szivacs-borítású, gyakran "plüsi"-ként emlegetett) eszközzel általában már a kezdők is párbajozhatnak, a fém változata technikák gyakorlására vagy magasabb szinten teljes védőfelszerelésben történő vívásra használatos. Némelyik fegyvernemhez előírt a vívómaszk, vagy ajánlott további védőeszköz.

Tananyagaink minden esetben eredeti forrásokon alapulnak. Ezek eltérő mennyisége miatt lehetséges, hogy egyik fegyvernemet több szinten (kezdő, középhaladó, haladó) oktatjuk ugyanabból a vívókönyvből, míg egy másik az év során is több forrást ölel fel.

Melyik fegyvernem leírására vagy kíváncsi?